En historia om sossarnas tänk

 

10 vänner går dagligen ut för att äta middag. Notan blir 1000 kronor. Notan delas på samma sätt som skatter betalas. De första fyra – (de fattigaste) betalar ingenting; – den 5:e betalar 10 kr – den 6:e betalar 30 kr – den 7:e 70kr – den 8:e 120 kr – den 9:e 180 kr – Den 10:e personen (den rikaste) betalar 590 kr.
De tio vännerna åt middag på restaurangen varje dag, nöjda med uppgörelsen. Tills en dag, då ägaren till restaurangen gav dem rabatt. “Ni är så bra kunder. Jag ger er 200 kr i rabatt på era middagar.” Middag för 10 personer kostar nu 800 kr.

Man ville fortfarande betala middagen som skatter betalas i Sverige. De första fyra personerna påverkades inte. De fick fortsätta äta gratis. Men hur skulle de andra 6 göra – de som betalade? Hur skulle de dela upp rabatten på 200 kr så att alla skulle få sin del? De insåg att 200 kr delat med 6 blir 33,33 kr. Men drog de bort det från varje persons andel skulle den 5:e och 6:e perso- nen få betalt för att äta. Restaurangägaren föreslog att det vore rättvist att reducera varje persons nota proportionellt. Han räknade ut de belopp varje person skulle betala:

Resultatet blev att även den 5:e personen fick äta gratis – den 6:e fick betala 20 kr – den 7:e betalade 50 kr – den 8:e 90 kr – den 9: 120kr - den 10:e personen betalade 520 kr istället för tidigare 590 kr. Alla fick lägre pris än tidigare och nu kunde de fem första äta gratis. Utanför restaurangen började de jämföra vad de sparat. “Jag tjänade bara en tia av rabatten!”, började den 6:e personen. Han pekade på den 10:e personen, “…men han tjänade 70 kronor!!!” – “Precis, jag sparade också bara en tia”, sa den 5:e personen. “Det är orättvist att han fick sju gånger så mycket som jag!”
“Det är sant!”, skrek den 7:e personen. “Varför ska han få 70 kr tillbaka när jag bara fick 20 kr? De rika ska alltid få det bättre!”– “Vänta ett tag”, skrek de fyra första,“Vi fick ingenting ! Det här systemet utnyttjar oss fattiga!”

De nio personerna skällde på den 10:e och kallade honom för en kallhjärtad egoist, ett kapitalistsvin, en blodsugare som sparkar på de som ligger. Nästa kväll kom den 10:e personen inte till middagen. Så skönt tyckte de andra nio, satte sig ner och åt. När notan kom upptäckte de något. De kunde inte betala den. Det fattades 520 kronor…

Älskar att hänga med bra människor!

Som faktiskt ibland kan slänga upp fötterna på bordet och inte vara så PK. Viktor är här nere just nu så vi försöker spendera tiden så gott det går jag kommer åka med hem på söndag när man åker hem för jag vill hem till livet där hemma. 

Igår åt vi käk på ett ställe här i närheten och så. Vissa hade bränt sig lite så det blev inte så mycket sol. Ni vet mig här nere där blir det inte heller så mycket sol jag sover oftast bort dagarna haha. (: Men ibland händer det att jag går ner till stranden och det har jag tagit vara på nu de senaste veckorna allt mer faktiskt.

IMG_7362 IMG_7334 IMG_7326 IMG_7337 IMG_7324

Trött på mellanmjölk

Om det är något jag är less på så är det mellanmjölk. Jag har som ni vet rest extremt mycket de senaste åren och träffat sjukt mycket olika människor, när jag är i Sverige länge blir jag bitter, arg och typ deppad, särskilt på vintern när jag typ blir självmordsbenägen. Jag vill bo på en strand i ett land där det aldrig blir kallare än 14 plusgrader och där jag vaknar av att vågorna skvalpar i mitt öra.

Jag känner mig annorlunda alla typ. Kollar på Big Brother och tycker det är astråkigt för att de har röstat ut typ den ENDA roliga karaktären de hade, för att det ska bli så slätstruket som möjligt. Men varför? Alltid när jag sitter och kollar på ett tv-program med vänner och de ”hatar” en deltagare i en dokusåpa så ÄLSKAR jag personen.

Jag älskar folk som tar plats, som är lite konstiga kanske, som skiter i om andra glor konstigt, eller vad de har på sig när de går hemifrån. Som sjunger högt i duschen på gymmet för att hon känner för det. Jag är så trött på mellanmjölk. Hade någon som Carolina Gynning kommit in Big Brother huset idag hade svenska folket röstat ut henne DIREKT. Vi är så mellanmjölk i Sverige, det är nästan som att vi vill ha ett tråkigt liv. Bittra när någon bryter mallen. Kollar snett på den som sätter sig bredvid en på tunnelbanan för att det finns andra platser lediga och blir obekväma om någon möter ens blick som man inte känner. Arga om man inte är en 9-5 brud eller tar på sig jeans och t-shirt varje dag och lagar mat till pojkvännen. Varför kan inte folk hemma sluta vara så fisförnäma och leva lite? Leva lite? Inte undra på att vi har massa svenska tjejer som åker till Dubai och eskortar. Man lever bara EN gång! Den gången ska man väl maximera?

Skärmavbild 2014-09-17 kl. 23.29.05


Yes.

Sol bad och fest. Även fast det knappt är något folk här så har vi det väldigt bra.

Hade dock önskat att vi kanske hade bott på hotell eftersom att vi är här på semester. Men jag gillar ändå min lilla säsongslägenhet. Sjukt att det typ känns som hemma.

Idag så har jag och Nathalie städat hela lägenheten som var en aning risig haha. Vi sov på Viktors hotell inatt för att lägenheten var SÅ äcklig och hade inte en enda lampa. Men nu har vi fixat några lampor och stor städat. Så nu trivs vi här igen och gillar lägenheten som bara den.

Idag innan vi städade så hade jag hemlängtan. Standard för mig att åka iväg, och sen få hemlängtan efter ett tag. Har trots allt inte träffat min mamma på snart 3(!!!!) månader. Det känns sjukt. Men hon har jobbat mycket och jag har inte haft tid att åka till Tyresö. Men det är nog det första jag ska göra när jag kommer hem. Träffa mammsen!

Lite bilder från resan :)

20140916-212353.jpg 20140916-212422.jpg 20140916-212430.jpg 20140916-212445.jpg 20140916-212455.jpg 20140916-212505.jpg 20140916-212408.jpg 20140916-212359.jpg

Casual!

Typ såhär man kommer gå klädd direkt man kommer hem till Sverige. Fyy! Nu åker jag snart hem igen. Kommer nog aldrig bli långvarig där dock vill åka till thailand eller något, 
tips
Slitna jeans – här / Stickad tröja – här / Hightech Lighter – här / Väska ifrån Michael Kors – här