Äckelvarning – ber om ursäkt för bilden.

Har köpt Anti på apoteket och ja jag vet inte om det hjälper. Det är andra gången i mitt liv jag har munsår. Men nu gör det så ont så att jag inte kan äta och det ser ut som jag har vääärldens jävla fläskläpp.

Och tack till alla tips. Men jag kan inte använda munsårsplåster eftersom halva min läpp är svullen.. Så ja, jag kan inte gå ut. Jippie!

Men mamma gav mig  utskrivna tabletter mot detta. Men frågan är bara. HUR LÅNG TID BRUKAR DET ta innan det här jävla herpes eller vad det nu är försvinner?

Busring med Mark Levengod…

268 Kommentarer för inlägg “Äckelvarning – ber om ursäkt för bilden.”

  • Linda

   HEJ, jag har samma skit på mina läppar. Får dem på sommaren o som du säger läppen blir svullen o man vågar inte visa sig ute…. :( Men en fråga har du fått svar på vad de är? vad det heter?
   Mvh Linda

   Svara
 1. Malin

  Aj alltså satan! Tycker synd om dig :(
  Har aldrig haft detta, men vänner har.
  Ungefär 1 vecka om du tar hand om det :)

  Krya!!

  Svara
 2. emma

  jag tror inte du har fått herpes, för när man får herpes så blir man aldrig av med det, det finns i kroppen hela tiden. Det gör inte så att man ständigt har munsår, men då och då kikar det fram igen, och har man fått herpes så har man det livet ut.
  Du kanske har skurit dig på någon matbit eller nått och fått i bakterier, eller så kanske du har fått svinkoppor.
  Jag tycker du ska åka till vårdcentralen och kolla det så att du kan få rätt grejer att behandla med ( om det är svinkoppor )
  Krya på läppen haha, kram :))

  Svara
 3. Sandra

  Usch jag brukar också få den skiten, så jävla äckligt ! :( Det tar högst en vecka, brukar gå på 3 dagar för mig. Lycka till! :) Kram

  Svara
 4. Jossan

  Hejsan ! Usch för munsår. :/
  Men ville bara fråga, har du någon släkt som heter Kenny Dahl?
  En kille jag håller på att träffa nu och han säger att ni är släkt? ;P
  Han har även en bror som heter Christian…

  Kram Jossan

  Svara
 5. julia

  usch det är inte kul att ha munsår, jag hade sånt en gång men kmr ej ihåg hur lång tid det tog innan det försvann, det kanske är olika beroende på hur man sköter det :)

  Svara
 6. Ida

  Usch vad tråkigt. Tycker också du borde kolla upp det. Ser inte ut som ett munsår enligt mig.

  Hoppas det försvinner snart!

  Kram

  Svara
 7. Malin

  Munherpes bär alla på, men alla utvecklar inte blåsorna. Det är inte på långa vägar samma sak som det ”herpes” vi vanligtvis tänker på när vi hör ordet. :)

  Prova Alcogel som går att köpa på apoteket. Det brukar fungera för mig! Själva blåsan och svullnaden brukar försvinna på 3-4 dagar ungefär men sedan är det kvar ett sår som tar lite längre tid att läka. Särskilt när man är där och rycker upp skorpan hela tiden. :P

  Krya på dig, jag vet precis hur förbannat ont det gör!

  Svara
 8. ida

  herpes är ett virus som alltid finns kvar i kroppen, har det en gång kommit har du det i kroppen. det visar sig olika på olika personer, visa får det jätteofta visa bara någon gång ibland.
  det är viktigt att tänka på att när du fått blåsorna, ska du inte pussas med ngn annan, och (ursäkta att jag skriver det här), men inte heller utföra oralsex.. Smittar INTE om man har inte har någon blåsa.
  Allstå mellan dom olika ”omgångarna” smittar du inte!

  Anti ska man använda när man börjar stickningar i läppen, alltså då det håller på att blomma ut. då ger det bäst effekt och tar ner det lite.
  annars är det bara att stå ut med att det gör ont.
  själv har jag det ofta, väldigt ofta.
  men det är väldigt individuellt.
  mitt tips är att försöka hålla det mjukt hela tiden, lättare att äta och prata då.
  jag använder alltid produkter från MaryKay då jag vet att dessa produkter inte innehåller massa skit, som tex läppsyl osv..

  Hoppas att de inte blir värre för dig!

  kram

  Svara
 9. Annika

  Jag tycker det ser ut som ett herpesmunsår bara det att du har smetat en massa anti på det. Fast jag tror inte att anti hjälper så mycket när det redan har brutit ut, man ska använda det när det börjar småstickas och är på väg att bryta ut. Det tar ungefär en vecka att läka. Försök att inte pilla på det för mycket och eller slita bort sårskorpor. Ett annat tips är att inte dela glas och handduk med Hugo, då kan han också bli smittad.

  Svara
 10. Pernilla

  Hej.
  En vecka ungefär, men det beror på vad du har fått för medicin. Men var noga att tvätta händer så fort du råkat röra dig i ansiktet, använd inte smink i närheten av läpparna, för då måste du slänga sminket.
  Det smittar jätte lätt och jätte mycket..
  Min pojkvän hjälpte mig en gång att smörja, sen fick han ”herpes” under nageln. Så det är jätte noga att du tvättar händerna ofta, och att du byter handduk och tandborste så fort detta har lagt sig.

  Svara
 11. Mia

  Hej! När du väl har fått blåsorna så hjälper inte anti eller de andra krämerna mot blåsorna, endast mot att det inte sprids vidare. För att bli av med det fort, se till att torka ut läpparna. Inte använda lipgloss eller liknande. Det brukar ta några dagar bara.

  Svara
 12. Fia

  Jag har herpes jag med och jag förstår dig, det är verkligen jättejobbigt!
  Och svar på tal till dej emma ovanför: ja du har rätt att om man har herpes så har man det i kroppen livet ut, men bara för att man har det i kroppen behöver det inte bryta ut till herpesblåsor. Vissa får herpesblåsorna oftare och vissa får dom mer sällan! Jag t.ex. hade munsår jätteofta när jag var mindre (1 gång i månaden). Så ofta hade jag det i flera år, men nu får jag munsår mer sällan, kanske 3 gånger i året. Ett bra tips till dej Paow: nästa gång du känner av stickande blåsor runt/på läpparna så smörj in dem med direkten så slipper du att blåsorna bryter ut till sår, istället försvinner då blåsorna efter någon timme :) Så se till att alltid ha en munsårssalva hemma, anti som du använder nu är nog bra :) Vissa munsårssalvor passar bättre för vissa, medans dom inte alls passar lika bra för nån annan, så det gäller att testa sig fram! Tro mej, jag har haft munsår sen jag var 5 år (nu är jag 16) så jag har en del erfarenhet av det! När jag var mindre bröt munsåret alltid ut när jag skulle ha skolfotografering så på alla mina lågstadiebilder hade jag fula munsår ;(
  Men om munsåret väl har brytit ut tar det ungefär en vecka för det att försvinna. ta hand om dej, och bara för att du har munsår så kan du gå ut, det är ju jättevanligt nuförtiden att ha munsår, så du är inte ensam om det!
  kram på dej! :)

  Svara
 13. Matilda

  Hej!
  Jag har haft samma sak, jag trodde också att det var herpes. Jag åkte till vårdcentralen och då skrev dom ut ett recept på en salva som jag fick hämta ut på apoteket. Den fungerade JÄTTEBRA. Efter två dagar så var det borta. Jag minns inte vad salvan hette men du borde åka till vårdcentralen!
  puss!

  Svara
 14. Malin

  uärk *klöks* haha. varför lägger man ut en bild på sitt munsår? Tror vi kan föreställa oss munherpes utan ett inzoomat bildbevis ;)

  Svara
 15. Victoria

  Om du använder Anti flera gånger om dagen och INTE petar på blåsan så försvinner den fortare… Försök att få i dig mycket vatten oxå. Herpesblåsor är vanligt att man får när man är stressad, har druckit för lite vatten och även vid förkyldningar. Förstår att det är jobbigt med blåsan…hoppas den försvinner snart!

  Kram Victoria

  Svara
 16. Sofias blogg

  Halva min underläpp blev sån när jag precis kommit hem från Turkiet. Gör sjukt jävla ont och det är äckligt med allt var. Fast jag hade dock bränt läppen…

  Svara
 17. hilda

  Hej!
  Jag har olyckligtvis alltid haft problem med munsår sen jag var en bebis. Det du har är ett herpesvirus, och ingenting som de andra håller på o skriver vad det är för skit. Man kan ha ett gult sår som du har (vilket jag alltid får) eller en röd rodnad eller en vit bubbla, det beror på hur långt det har utvecklats. Herpesviruset har man hela sitt liv i kroppen, jag tror ca 20% bär på viruset i Sverige. Men för vissa bryter det ut och andra inte, men jag har haft oturen haft det då och då i 18 år nu, fast jag de blir mycket större och jag brukar få fler blåsor/sår. O jag lovar dig, det är skit jobbigt, man kan inte äta, dricka. Man vill helst inte gå ut och visa sig. Jag har testat alla läkemedel på apoteket -o de flesta är rent ut sagt skit, jag har även fått utskrivet recept, men det brukar ta upp till en vecka, även fast om man har salva, plåster eller medeciner för det. P.s försök inte att pilla upp sårskorpan, även fast det kommer dunka och klia på samma gång (jag har fått ärr pga av det) d.s

  Svara
 18. isabella

  Den som drabbas av munherpes får munsår med små vätskefyllda blåsor som ofta gör ont. Munsåren läker inom ett par veckor, men viruset försvinner inte från kroppen. Därför kan sjukdomen återkomma, till exempel om du har infektioner som förkylning eller lunginflammation samt vid stress, solning och menstruation. Blåsorna kan också komma utan någon uppenbar orsak.

  Svara
 19. Anonym

  Usch, stackars dig paow, det är faktiskt första gången jag ser något sådant här, jag har haft munsår flera gånger, men jag har aldrig fått så som du har fått, stackarn jag hoppas verkligen det går över så snabbt som möjligt, & du är verkligen en underbar människa ska du veta! <3

  Svara
 20. Anonym

  Du bör aldrig ta på blåsan eller skrapa bort skorpan, eftersom det leder till att det sprider sig och då får du fler blåsor. Så håll fingrarna borta från munsåret ;)

  Svara
 21. Linda

  Sen också när du är ute och reser kan den starka solen göra så att du får munsår. Jag köpte en bra läppsyl på apoteket, den har faktor 50. Fråga dom där, så skyddar du dina läppar också och inte bara kroppen. =)

  Svara
 22. BLONDKINDER

  hej! brukar ha munsår jag med, fett jobbigt.
  men jag brukar använda anti, men inte hela tiden, för tillslut hjälper de inte.
  så brukar ha tvp olika sorters munsårskrämer som jag skiftar med.
  plus att de ser ut som fler munsår på dina läppar som de är påväg ut!

  men hoppas de blir bättre snart, lider med dig . . :/

  Svara
 23. lundblom

  men nu har du ändå lagt ut bilden, o om du har ca 30.000 läsare som ser det så då kunde du lika gärna gått ut om du fattar ^^

  Svara
 24. Linda

  Jag tror de är svinkopper :) Jag fick de och de började runt läpparna, de finns salva för det men de tar sin tid.

  Svara
 25. MaryCaroline

  OM det är herpes hjälper troligtvis inte Anti. Speciellt inte om det är av könsherpestyp (japp, det kan man få runt munnen, och vice versa). Då är det bara receptbelagda tabletter som hjälper och de ska man ta så fort man märker att det börjar bryta ut (om det nu stämmer), annars har de ingen större verkan, utan det är bara att vänta till de läker, vilket kan ta många dagar. Och OM det är herpes, så försvinner det aldrig från kroppen. Det är ett virus man får leva med. Dock är utbrott en annan sak. Vissa får det aldrig, vissa får det ibland och vissa blir sjuka som in i helvete av det. Det är olika för alla. Så OM du har herpes och ”bara” får det där, så har du ändå ”tur”. Sen förstår jag inte riktigt hur du kan gå ut med att du har munsår eller herpes, eftersom det kan smitta som fan. Och jag tror inte det är roligt att ha en ”herpesstämpel”. Om du söker på Google och kollar på herpes så ser det ut som det du har. Jag tror det är herpes faktiskt, tyvärr.

  Svara
 26. t

  Hej! Jag har ofta dessa munsår och det gör så svinigt ont, i know ! Men använd anti och köpt munsårsplåster för även om såren och blåsorna är alldeles för stora så ta flera stycken, det funkar och inte annat så känns det mycket bättre ! dyrt kanske, men det funkar !

  Svara
 27. Becka

  har vänner o liknande som har haft..
  lägg på tandkräm.. det torkar ur, vilket e as bra:)
  lägg på det innan du går o lägger dej o ha det hela natten. du kan ha tandkräm på dagen oxå! håll inte på o pilla på det utan låt det bara va , så ska det inte ta mer än 2-3 dagar innan det försvinner. :)
  lycka till :)

  Svara
 28. anonym

  Om det är herpes du har fått så kommer du ha det resten av livet, herpes finns alltid kvar i kroppen, viruset kan vila en längre period och kan bli aktiv när immunförsvaret är nere eller svagt. Tycker du ska gå till läkaren så dom får titta på det och avgöra om det är herpes eller bara vanliga munsår.

  Svara
 29. thess

  De där är munsår/herpes, vilket ord man förde dra att säga/använda är upp till en själv. Men de är vätske fyllda blåsor och de viruset har alla människor i kroppen, dock är det bara på vissa de bryter ut. Det är inte farligt! De tar ca:7-10 dagar om du sköter de att försvinna, kroppen ta hand om läkningen på egen hand. Anti och andra medel är bäst att använda innan man fått själva blåsorna, för när blåsorna kommit är de redan försent att börja behandlingen. Då ska liksom blåsorna torka ut och sedan bli en ”sårskorpa” för att sedan försvinna och läka ut, du kan använda någon form av salvsa som är mjukgörande som du smörj med i mellan åt för att slippa sprickor i skorpan sedan. Var inte där och peta! Och stick absolut inte hål på blåsorna för vätskan kan föra viruset vidare till ett annat ställe. Se att du ha små blåsor lite överallt på över läppen, kör anti där istället för de ej hunnit bli så mycket och inte sånt där fett lager som du har på bilden utan ett tunnt lager 3 ggr om dagen tror jag de stå på förpackningen och sedan gnugga du in salvan. Som du gjort på bilden är fel sätt men inte lätt att veta :) Jo detta smitta medans du har blåsorna så tänkt på de :)

  Svara
 30. Lizette

  Jag har haft munsår över halva överläppen en gång och då satte jag bara 3 plåster lite omlott istället. För om du har anti så kommer det i slutet bli en sårskorpa och det kommer att sysnas mycket mer än om du har 3 plåster. Bara ett litet tips :)

  Svara
 31. emelie

  jag har också haft sådär och jag åkte till apoteket och köpte anit, men mitt hade redan brutit ut (som ditt har) så då hjälper inte anti så mycket ens. Men det kommer ta 1-2veckor innan det är borta helt! tänk nästa gång på att när det börjar klia/sticka i läppen, ta lite anti på redan då. för det är en varning att det kommer komma ett munsår. Hoppas det går bra nu=)

  Svara
 32. Cecilia Sennerfors

  Nej men vad tråkigt! Men munsår är inget farligt och et försvinner på några dagar, herpes och munsår är samma sak bara att det har olika namn (är ialla fall vad vi lärt oss i skolan) och man brukar få det av någon annan som har det annars av att man byter saliv med någon annan väldigt mycket ;b

  Svara
 33. My

  gud vad snyggt!^^ tycker synd om dej för det gör jävla ont asså! herpes borde nte finnas,hoppas det blir bättre snart puss hejdå:)

  Svara
 34. Mathilda

  Det brukar finnas olika hjälpmedel för herpes.
  Jag har herpes med och det försvinner aldrig, om man en gång haft det så får man inte bort det, tyvärr.
  Jag anvönder ett preparat som heter något vid heresat och det funkar för mig. Har prövat Anti men det jag använder nu tycker jag är bäst.

  Man ska använda salvan när man känner att det är som stickningar på läppen, sen om de ha brutit ut redan så kan det ta längre tid innan det läker.

  Svara
 35. ellie

  Anti hjälper inte att ta bort det utan är mer till för att minska tiden. Det kan ta upp till 2 veckor innan det försvinner men är olika person till person och utslag. Om du pussar Hugo så smittar det, bara så du vet.

  Svara
 36. Anonym

  tar över 2 veckor innan det är borta och sedan brukar man ändå se ”ett ärr” flera månader efter. Och att döma av bilden är det herpes du har, och der ser ut som att du håller på att få ett till på andra sidan av överläppen om det inte är ”smulor” som råkat hamna där från ditt munsår. jag säger bara tyvärr, sola ALDRIG utan solstift på läpparna framöver och försök att inte stressa, det är nämligen solning och stress som gör att min herpes bryter ut iaf! Lycka till!

  Svara
 37. Emelie

  Det brukar ta ungefär 4-5 dagar för mig men det är ju olika.Men det tar oftast max en vecka. ;) Sen ärvs munsår/herpes vilket inte är bra såklart :/ Du kanske ha fått det av någon nära vän eller så..
  Hoppas det blir bättre,och om du inte vill att det ska synas lika mycket finns det genomskinliga salvor på apoteket,där har jag köpt min i alla fall,innan använde jag också Anti men den genomskinliga fungerade bättre:)
  Kram!
  btw heter den jag använder(jag får det kanske 6 ggr om året alltså) herstat.

  Svara
 38. Caroline

  Om du har fått medecin för de borde de ta drygt en till två . men inom nårga dagar borde bli plattare o se ut mer som ett sår.. Jag har själv herpes. och har ätit medecin för de flera ggr. De brukar ta ung en till två veckor innan de är borta.. så ät medecinen och smörj in så fixar de sig.

  Svara
 39. Madeleine

  tar ungefär 1-2 veckor för det att läka. köp munsårsplåster by night som säljs på apoteket, du blir av med munsåret på två nätter!

  Svara
 40. fredrik

  använd munsårplåster redan när du börjar känna den där värmande känslan i läppen så hinner det aldrig bryta ut, jag har provat anti och massa olika medel men jag tycker att plåsterna är överlägset bäst om du använder dom i tid, har man ett sånt på hela tiden så sprids det inte heller. sen aldrig hålla på att peta på det då det kan spridas väldigt mycket.

  Svara
 41. CARRO L

  EN KUNNIG HERPES EXPERT!
  Jag har också herpes. Jag hade det ofta när jag var liten eftersom det går i generna. Många i våran släkt har det. Nu är jag så van så jag tänker aldrig på det när jag får det. Jag har det bara i 3 dagar ungefär. Hade det faktiskt här omdagen men nu är det borta :) Bara du inte pillar på det så ska de gå bra, det är inget farligt. Tänk på att inte vara nere med munnen på Hugos underliv bara, då kan han få Herpes2 vilket inte är lika roligt. Du ska även vara försiktig med dig själv om du har Herpes med att ta dig på läpparna och sen där nere, det kan smittas!

  Svara
 42. Saga

  jag har själv herpes alla säger att man inte ska peta på det och bla bla bla, men jag brukar ta lite bedövningsalva, en nål och bara spräcka hål på skiten, ^^ då går det ju ner eftersom vetskan försvinner. sen blir det en sår skorpa som jag brukar pilla bort när man kan göra det utan att det börjag blöda. haha, ksk inte så jätte bra tips med det funkar för mig ch gör alltså så att munsåret går ner mkt snabbare än om man bara använder en salva te.x

  Svara
 43. louise

  det bästa är att innan du tar anti att du med hjälp av tänderna drar bort små skinnslamsor från över sidan, jag vet att det låter sjukt äcklig och sedan när du lägger på anti att du bara tar lite granna och mer masserar in i munnsåret så att det svider då vet du att bakterierna dör och de kommer in i läppen på dig.
  Sedan så lägger du hela tiden på ny läppsyl för att det ska skydda mot nya bakterier som vill komma in..
  när munnsåret senare mot slutet börjar blöda använd som jag nyss sagt men då är det lungt att pussa någon c:
  förresten, pussa inte hugo just nu ^^”
  om det är herpes så smittar det våldsamt och om du som du har har det på läpparna så kan han få det på andra kroppsdelar så som i ögonen eller på dingelingen XP
  eftersom det är ett virus ^^
  men det tar ca i-2 veckor har du otur kan det ta 1 månad tyvärr

  Svara
 44. Thess

  Inte det roligaste det där men som det ser ut så funkar inte anti. Det ska man använda innan munsåret har brutit ut men nu så kan du lätt använda Compeeds munsårsplåster! Dom är grymt bra (funkar alltid för mig) och det skyndar även på läkningsprocessen. Compeed finns på apoteket och det bästa med dom är att man kan sminka över dom och pussas med killen trotts det hemska munsåret ;)

  Svara
 45. Anonym

  jag har haft de flera gånger och de brukar ta typ 1 elr 2 veckor att försvinna men ja använde också Anti pröva sov med de de gjorde ja när ja hade de och de blev bättre för varge dag:)

  Svara
 46. sandra

  Ser ut som herpes. Då hjälper inte anti, anti hjälper bara om du smörjer in dig när du känner stickningarna. när munsåret/herpes tittat fram är det försent. Du ska köpa en antibakteriell kräm för det är bakterier som ”är” herpes. Jag har också herpes nu och mina tabletter är från thailand dom fixade sig på 2 dagar. Sveriges tabletter tar ca. en vecka.

  Svara
 47. Alexandra

  Anti funkar inte till munsår! JAG LOVAR! Jag hade munsår nästan varje vecka förr, sen provade jag anti det gick inte bort, så jag fick nån salva av doktorn, den funkade, Prova något annan INTE ANTI!!

  Svara
 48. Lina

  Tar drygt en vecka innan det läker. Fyfan vad synd jag tycker om dig som fått herpes, har det själv och det är fan inte kul. Känns som jorden går under just den veckan, man vill inte göra nått.

  Svara
 49. m

  Fick världens jobbigaste munherpes en gång.. Fick runt hela munnen… Doktorn skrev ut tabletter och sen tog det nog 5 dagar innan dom försvann. Tänk på hygienen nu! Ta absolut dig inte på munnen och sen någon annanstanns! VIKTIGT, det glömde tyvärr jag och ja.. Srtannande inlåst hemma i ca 2 veckor…

  Svara
 50. MaryCaroline

  Carro L: Hur kan du kalla dig ”kunnig herpesexpert”? ”Det går i generna”? Det är inte riktigt så det fungerar. Det är ingen ärftlig sjukdom på det sättet. Det är kanske inte så du menar heller, i så fall ber jag om ursäkt. Men det har ingenting med generna att göra. Man kan snarare säga att det smittar från mor till baby vid födseln.

  Svara
 51. fulegrisen

  anit hjälper inte när det redan har brutit ut. Jag hade två munsår brevid varandra som var mycket större än ditt och jag satte på plåster och det såg mycket bättre ut. Plåsterna är stora så du kan helt klart sätta på ett sånt..

  Svara
 52. Hannah

  Jag har haft munherpes, och får man det en gång så finns det alltid kvar i kroppen, men inte alltid det slår ut.
  Fått det två gånger, och det kan ta upp till en vecka innan det försvinner helt.

  Jag fick en receptbelagd munsårssalva iaf, den hjälpte då. Vet ej om den finns kvar. Det här var för ungefär fyra år sedan. Inte fått utslag sen dess. :)

  Svara
 53. Aleksandra

  Gumman jag har hadt de tog ungefar 2 veckor innan de gick bort men da galler de att ata mycket glass mest isglass

  Krya pa dej

  Svara
 54. Cajsa

  Det där ser inte ut som vanliga munsår, utan svinkoppor. Har haft det själv en gång och det såg ut sådär. Rör dem inte (!) och spricker dem, så tvätta runt blåsan och händerna. För att få bort dem snabbast så ska du torka ut dem. Tvätta med tvål som t.ex. torkar ut, lägg sprit som rengör och såna saker som torkar ut.

  Det kommer ändå ta ca. 1 vecka före dom är helt borta om du har tur. Annars kan det ta några dagar till… Men ta hand om dig Paulina, de försvinner nog! :)

  Svara
 55. C

  Är det små blåsor du har på hela överläppen och sen ett stort sår på högra sidan? damn!! det kan ju vara könsherpes oxå som du fått via oralsex. då har du det oftast bara en gång och aldrig mer. men är det munherpes så kommer du ha viruset kvar i kroppen för livet och det kommer kanske bryta ut munsår då och då. jag har själv ”mun”herpes och får munsår ca en gång om året. det är helt ok och går att leva med. men ditt sår nu lägger sig om en till två veckor beroende på hur duktig du är på att behandla det och INTE pilla på det eller riva upp skorpor. låt den sköta sig själv och pussa inte på hugo eller dela glas för sålänge blåsor är framme så är det smittsamt!

  lycka till :)

  Svara
 56. Sofia

  För några inlägg sen skrev du att du aldrig haft munsår och nu har du haft de förut? kom igen ! Kom ihåg vad du skriva va!

  Svara
 57. linneagrahn

  Jag fick sådana tabletter utskrivna och efter två dagar var smärtan borta och svullnaden gått ned på mina munsår. Lyckades få flera samtidigt.. Riktigt bra medicin som man får utskriven! och från egna erfarenheter, anti har aldrig någonsin funkat mot mina munsår och jag har använt det när det börjat sticka lite. Det har aldrig fungerat så det är nog olika från person till person. Doktorn som jag hade när jag var på läkarundersökning sa att anti inte funkar och jag håller med. Synd att du inte kan använda plåstren för dom drar ut vätskan ur munsåret.

  Svara
 58. Sara

  Jag brukar få det en gång i halvåret minst, har tabletter mot det för jag får så stora. Tabletterna tycker jag hjälper mest ibörjan, när det är på gång att få det. Och när jag använde anti blev munsåret bara större. Detär viktigt att inte ha för mkt salva, så det knappt synns, det funkar bäst för mig iaf. Och plåstrerna brukar jag ha på nätterna och det funkar faktiskt bäst för mig med dom. men jag tycker att det bara blir värre med salva, me zovirax funkar mkt bättre än anti ;) Jag förstår dig, det värsta som jag vet är herpes och går alrig ut då. det kan ta upp till en vecka tyvärr. kram :)

  Svara
 59. Anonym

  jag och min syster har de och har haft de flera gånger, räkna med att de borta om 5 dagar

  Svara
 60. Sandra

  Det brukar kunna hålla i sig i 12 dagar ungefär, beroende på hur du tar hand om det. Men innan det är riktigt läkt så får du räkna med 12 dagar.
  Det är viktigt att du är ren om händerna när du smörjer på krämen, och sen att du tvättar händerna noga, annars kan det sprida sig till andra delar av kroppen tex om du kliar dig i ögat så kan du få blåsor i ögonen osv.
  Blir det värre så kan du kontakta akutmottagningen, eller besöka din läkare för att få antibiotika.
  Ta hand om dig

  Svara
 61. N

  Vet känslan gumman, har själv herpes som blommat upp nu =( Kliar, obehagligt och man känner sig äcklig. Jag fick min första herpes när jag va 15 på läppen efter en puss av en tjejkompis och sen dess har det blommat upp då och då under förkylningar. Ta det inte så hårt, mer folk av jordens befolkning som bär på detta virus än det är som inte gör det. Ingen big deal egentligen även fast det kan kännas som det i början.

  Hur snabbt det försvinner beror på hur du behandlar det och tillslut när det börjar läcka så kommer en skorpa PILLA INTE BORT DEN! DÅ KOMMER VÄTSKA SOM GÖR ATT DET KAN SPRIDA SIG OCH BLI STÖRRE. Skorpan är väl det som sitter längst tyvärr och är det som gör att det tar så lång tid innan skiten är över en skorpa kan ju sitta länge =(

  Rekommenderar dig dessa: http://www.compeed.se/bgdisplay.jhtml?itemname=cold_sore finns på apoteket. Dom tar bort klådan lite och gör att svullnaden och allt annat jobbigt försvinner snabbare + att du inte riskerar att sprida det vidare genom att råka pilla där och sen pilla någon annanstans det kan spridas så om man har otur. Lycka till gumman kramisar

  Svara
 62. Karin

  Hej!

  Jag lider av Herpes. Och jag använder Anti. Det funkar jättebra! Tar man hand om det ordentligt så kan du bli av med under en veckas tid. Jag ser att det där är Herpes. Det där är INTE vanligt munsår. Ser inte ut sådär då. Det där är något som man inte kan bota. Du har fått Herpes av någon. Det är så man får det! Du kan ha kysst/pussat någon med Herpes. Du kan ha lånat någons lepsyl eller nåt liknande. Aa, du förstår säkert. Min Herpes bröt ut för 2 år sedan ungefär. Det där är något du får leva med eftersom det inte går att bota dock. Detta kan lätt dyka upp om du blir sjuk och ditt immunförsvar försämras. Måste inte bli så! Men risken finns.

  Fin blogg förövrigt! :)

  Svara
 63. N

  och med tanke på att det smittar så lätt, va försiktig så du inte smittar Hugo och jag skulle skippa oralsex just nu om jag vore er eftersom det kan smitta ner dit också och där skulle jag verkligen inte vilja ha det iaf kram igen gumman

  Svara
 64. elin i värnamo

  det ser verkligen ut som svinkoppor. för jag har själv haft ca 5 ggr. åk till vårdcentralen så får du sprit du ska tvätta med och sedan en salva. tog ca 5-7 dagar för mig sen e det borta. utan att man får ärr!
  krya världens bästa bloggerska!!!!!!!! :D

  Svara
 65. Zana

  Tandkräm hjälper jättejättejätte bra! Testa det… Någon dag efter brukar det faktiskt nästan vara borta på mig. Kram

  Svara
 66. Lina

  det där ser ut som svinkoppor…Man kan få antibiotika för det om du går till läkaren.

  Svara
 67. Ebba

  Usch, stackare de där ser inte roligt ut alls! Hoppas det försvinner snart :(

  Svara
 68. Ebba

  Usch, stackare de där munsåret ser inte roligt ut alls! Hoppas att det försvinner snart :(

  Svara
 69. Maggan

  Du kan sätta på tandkräm på munsåret innan du går och lägger dig. Prova det ett par dagar så ska det hjälpa. Det hjälper mig när jag ´har det

  Svara
 70. Frida

  LÅTER SJUKT MEN IDOMIN ETT TJOCKT LAGER SÅ GÅR DET BORT ÖVER NATTEN TILL SKILLNAD FRÅN ANTI SOM DET TAR 4 DAGAR ATT BEHANDLA MED!

  ursäkta stora bokstäverna men då kanske du ser min kommentar lättare :)

  Svara
 71. Anonym

  torka ut det med alsolsprit några ggr om dagen ´+ anti eller zovirax (är bättre) Mvh

  Svara
 72. Sophia

  Precis så där hade jag med! Jag hade också anti och det torkade ut jättebra. Tar ungefär 1 vecka. Nu har jag bara en liten röd prick, fast det syns knappt! :)

  Svara
 73. emma

  jag fick också munsår efter jag hade varit i thailand! Alltså jätte mycket och det va inte kul , det kliar, svider och är allmänt jobbigt !!

  Svara
 74. Caroline

  Hej paow!
  jag vet hur det är, jag har ärvt ”herpes” alltså munherpes. Precis sånt som du har nu, om inte större. Förr fick jag de alltid, det ena efter det andra, gick aldrig bort, det gjorde så ont. Men sen skrev läkarna ut tabletter till mig, det borde vara samma som du fått tycker man ? När du har gått på den kuren så kommer du märka att efter varje gång du får munsåret blir det färre o färre gånger och mindre och mindre. Jag fick ett för en vecka sen, och jag hade inte haft de på ett halv år. Så det blir bara bättre och bättre. Men så ditt ser ut nu kan du räkna med ungefär en vecka till ungefär. Det är jättejobbigt och gör så helvetes ont. Men det är bara att bita ihop..

  Svara
 75. anna

  jag brukar få herpes munsår ibland och de tar kanske 4-5 dagar beroende på hur ofta du smörjer in läppen och behandlar de..jag smörjer in efter varje måltid och varje gång jag har druckit något..bara att fortsätta med det hela tiden tills de börjar gå över..

  Svara
 76. herpes experten...

  hej! har haft såna i nästan hela mitt liv. enligt mig funkar inte salvorna bra. man kan få tabletter och dem ska man ta så fort man känner de. har tagit dom i 1 år nu har inte haft något sen dess.

  Svara
 77. mailn

  till någon som skrivit att paow ska raka sig.. öö typ alla tjejer har väll såna små små fjun?? de känns ju inte ens herregud!

  Svara
 78. Simone

  Det är väldigt olika från person till person.. men om det är var som kommer ur såret och det var en blåsa innan så kan det ta upp till 3 veckor eftersom att det som spricker upp.
  Det som brukar fungera bäst är munsårsplåster. Dom funkar tyvärr bara tills det har blivit en skorpa, sedan måste det läka av sig självt.
  Lycka till!=)

  Svara
 79. tessan

  Hej, om du vill veta något som hjälper mot munsår, sätt på lite tandkräm så det får ligga där under natten. Sen kommer den va borta när du vaknar :)
  Och btw, jag ääälskar din blogg :DD

  Svara
 80. Anonym

  Det bästa du kan göra mot vanliga munsår är att käka mycket c-vitamin (antingen i tablettform eller som frukt), för det brukar vara bristen på det/blandat med kyla som gör att munsåret kikar fram.

  Svara
 81. klamydia?

  eller så har du sugit en kuk som har klamydia, det ser ut som såna prickar.. min kompis fick klamydia i lungorna, det låter sjukt men man kan få de nästan vart som helst..

  Svara
 82. vicktoria

  Jag har haft munsår och jag vet hur jävla jobbigt det är! Det tar ungefär 1-2 veckor sedan är den helt borta!

  Svara
 83. Misha

  Jag hade det för någon vecka sen med, och först provade jag Anti, men det gick inte bort. Så frågade vi på apoteket, och LHP är det bästa man kan använda, det gick bort efter någon dag, så prova de!:)

  Svara
 84. fiona

  usch ! stackars dej paow ! jag har aldrig haft munsår och jag använder aldrig läppsyl för de torkar ut läpparna . men tror anti hjälper bra ! kram

  Svara
 85. maria

  USCH! Stackare!
  Har också herpes. Det som funkar bäst för mig är plåster, men det måste på direkt när man får det. De brukar inte bli så stora då samt man inte är lika rädd för att smitta då påstret skyddar såret. Det hindrar också att det blir en skorpa som (för mig) kan spricka på natten så det tar ännu längre tid tills det läker.

  Tror det du kan göra är att smörja bara. Det kommer bli bättre snart även om det nog kommer synas ett tag till..kanske 7-10 dgr innan det försvinner.
  Det smittar vid direktkontakt, så pussas inte!

  Svara
 86. Malin

  Herpes försvinner aldrig, det finns i kroppen hela tiden, men det går typ i vågor. Ibland har man sår och sen kan det försvinna ett tag

  Svara
 87. Elin

  Jag förstår hur du känner och jag avlider när jag har munsår.
  Jag smetar på salva (ANTI) hundra gånger per dag och brukar dra bort skorpan.
  Vet att det gör ont men jag gört ändå. Smetar på ännu mer och drar bort skorpan.
  Så jag brukar bara ha munsår genom detta i max 3 dagar. VILL MAN VARA FIN FÅR MAN LIDA PIN

  Svara
 88. kajsa

  det där har jag också haft! :( så jävla hemskt asså! jag köpte också anti men det hjäplte inte alls… men det var nog för att jag la det för sent,jag gick till en läkare och jag fick tabletter…efter typ några dagar så hade det blivit lite bättre men sen så fick jag mer! :O det smittar av sig,rör du på såret och
  så rör du t.ex. på andra sidan munnen så får du nog där också,så var det iaf för mig…men sen så gick vi till en annan läkare och där fick jag en kräm och nya tabletter. och dom funka! du ska absolut inte lägga vaselin eller idominsalva eller nån annan lypsyl för det hjälper inte! du måste gå till en hudspecialist och få rätt tabletter och kräm!
  usch jag kommer ihåg när jag hade det där! det var så jäävla hemskt! fast min var mycket sämre än din,hade runt hela min mun! usch! kunde inte knappt öppna min mun eller klia…och det var så jobbigt att gå till skolan när alla glodde :( men hoppas det blir bättre snart och håll bara ut! :)

  Svara
 89. K

  det där har jag också haft! :( så jävla hemskt asså! jag köpte också anti men det hjäplte inte alls… men det var nog för att jag la det för sent,jag gick till en läkare och jag fick tabletter…efter typ några dagar så hade det blivit lite bättre men sen så fick jag mer! :O det smittar av sig,rör du på såret och
  så rör du t.ex. på andra sidan munnen så får du nog där också,så var det iaf för mig…men sen så gick vi till en annan läkare och där fick jag en kräm och nya tabletter. och dom funka! du ska absolut inte lägga vaselin eller idominsalva eller nån annan lypsyl för det hjälper inte! du måste gå till en hudspecialist och få rätt tabletter och kräm!
  usch jag kommer ihåg när jag hade det där! det var så jäävla hemskt! fast min var mycket sämre än din,hade runt hela min mun! usch! kunde inte knappt öppna min mun eller klia…och det var så jobbigt att gå till skolan när alla glodde :( men hoppas det blir bättre snart och håll bara ut! :)

  Svara
 90. j

  Hej ! Även om hela din läpp är svullen så skulle jag ändå rekommendera munsårsplåster, det gör så att munsåret inte torkar ut och gör att det försvinner snabbare då eftersom det inte spricker som det lätt kan göra när det är torrt.

  Mina läppar blir också jättesvullna, men bara du får plåstret över blåsan så är det inga problem. Och det gör faktiskt att man känner sig lite fräschare, för då är såret ”borta”, man får inte tex mat i såret eller liknande :)

  Ha tålamod så kommer det snart att försvinna!

  Svara
 91. Mikaela

  Hejhej, jag har nydligen haft såna där exakt likadana. pappa köpte anti och smörjder du regelbundet 4 gånger om dagen i 5 dagar så ör det borta sen :D

  Svara
 92. amanda

  du verkar ju ha små blåsor på läppen utöver den stora, så det ser ju iaf ut som herpes…?

  Svara
 93. Anonym

  min syster har haft det ganska många gånger, och det brukar ta upp till 5-6 dagar kanske.
  men de gäller att du inte rör det & att du tar väl hand om det kan ta 4 dagar om det inte är så jätte illa.
  krya. <3

  Svara
 94. Sanna

  FYFAN VA NASTY :o
  Å det växer ju typ mer på heeela läpparna BLUUUÄÄÄÄH

  Svara
 95. Johanna

  Jag har själv munherpes och jag använder vectavir, finns på apoteket. skitbra! try it

  Svara
 96. vickan

  aj som fan..!! ja bruka ofta få såna här äckliga jävla munsår när jag ska bli sjuk eller ha vare sjuk. mitt tips är att du inte smörjer, för anti och liknande salvor fungerar bara bra när det inte har brutit ut och det bästa med såna där sår är att dom få torka ut, det brukar ju som bli flera små blåsor som ä vätskefyllda. hoppas de bli bra snart, haha dedär me att du int kan gå ut, skärp dig vafan ;)

  Svara
 97. Isabelle

  Det där är herpes.
  Vet hur det ser ut och du har även ”blåsor” på andra ställen av läpen. Ett munsår är bara ETT stort sår. Herpes har ”dotterblåsor”

  Svara
 98. Lisa

  OH! jag hade detta för några veckor sedan och vågade inte heller visa mig ute! Jag använde vectavir som är jättebra! dämpar smärtan och klianted… Det tog lite mer än en vecka att försvinna. Använd INTE samma handduk som någon annan och tvätta händerna jätte ofta! Så det inte sprids om det är herpes. Herpes sprids nämligen jättelätt! KRAM på dig och lycka till

  Svara
 99. Marie Dahlberg

  PAOW, jag har munsås ett par gånger om året & jag hatar det.. Det är det värsta som finns eftersom man inte kan gå ut eller göra nåt, för det gör så förbannat ont. Jag kan säga att jag testat alla krämer som finns på apoteket & det flesta hjälper ingeting om man inte tar på det innan det bryter ut & blåssar upp. Men det är värst dag 1, 2 & 3 men dag 3 brukar svullnaden gå ner och man känner sej lite fräschare. Hoppas du blir bättre!

  Svara
 100. Emmy

  det kan vara solherpes, vilket man kan få när vistats i sol mycket och bränt läpparna. Du har ju precis kommit hem från Thailand så det känns rätt troligt att det är det. Det går över efter ett tag, ta lite sprit på, så ren å stark som möjligt så att det torkar ut såret så brukar det läka snabbare.

  Svara
 101. Felicia

  Det finns nåt som heter NiceFace som är som en pistol med röd laser som man ska rikta mot munsåret och det kostar ca 1000 kr och det ska vara jättebra att använda direkt då man känner att man håller på att få det. Så testa det. Säljs på hälsobutiker, eller i alla fall Life. Och det blir ju billigare att köpa en sån och sen använda den jämt och det är ju som inget som syns heller. Så testa det! Och berätta sen hur det gick… skulle vara intressant att höra.

  Svara
 102. Anonym

  fan va alla ska överdriva..
  om du har salva på det hela tiden så går det över fort, det torkar ut så det bildar en skorpa. då är det inte längre smittsamt, sen efter det kommer den ramla av efter en kort tid. det är på högst en vecka, inte mer.

  Svara
 103. Elin

  Hej jag ha nå virus i läppen så ja får munsår varje vinter, och ja ha provat alla salvor mot munsår men inget hjälper, så ja fick tabletter mot de, men man ska ta dom när man känner att munsår är på väg inte om man redan har fått de, så om vi ha samma tabletter så kommer dom inte funka på dig nu när du redan har fått de.// Elin i från Umeå

  Svara
 104. S

  Det tar ett par dagar, ibland någon vecka…MEN smörj INTE för ofta!!! Det är det viktigaste. Högst fem gånger om dagen, annars blir det bara värre. Riktigt mycket värre! Så om du har gjort det, så kan det vara därför det inte försvinner.

  Svara
 105. Milla

  Auuuuutsj! :( Det er vondt! Pleier å ha det selv. Når man først har fått det, så sitter det i kroppen for evig og alltid:/ desverre! Hilsen norsk fan:D

  Svara
 106. Manna.

  När jag har det brukar det vara i upp till 14 dagar innan det är helt borta :s

  Svara
 107. huehue

  herpes är något man har, det kommer och går!
  men om du inte började behandla det på en gång när du kände att det stack i läppen så kan det non ta ett tag!
  viktigt att ma nbehandlar det så fortman känner att det sticker i läppen.

  Svara
 108. LL

  Det där ser verkligen ut som svinkoppor det är jätte smittsamt så åk till vårdcentralen det första du gör imorgon för det behöver du kräm som man behandlar med.

  Svara
 109. bea

  herpes brukar ju vara som små bubblor eller vad man säger. Men det tar inte så långt tid att få bort det om du använder salva eller sånna där plåster som är skitbra! :)

  Svara
 110. jrer

  haha det är ingen idé att lägga massa tid.
  Anti fungerar bara då munsåret håller på att slå ut.

  Svara
 111. isabell

  jag har munsårherpes, det enda som hjälper för mig är zovirax eller anti!
  men man ska alltid hålla blåsorna/såret fuktigt för då läker det snabbare! annars blir det sår och skorpan spricker upp lätt, då tar det dubbelt så lång tid att bli av med skiten…

  Svara
 112. nessie

  var gång det sticker till i läppen ska du ta ANTI för då slipper du fula munsår ! tro mej det hjälper ! :D

  Svara
 113. Anonym

  Det där ser ut att vara herpes! Kan nästan garantera det, men som många har sagt, anti hjälper främst om man tar det innan blåsorna har hunnit komma. Om du har fått receptbelagda tabletter däremot, så går det bort fortare, de trycker tillbaka viruset!

  Herpes virus är ju dock inget som försvinner helt, du kommer alltid ha det liggandes i kroppen. Om du har tur slipper du få utbrott något mer, men om man är som jag, så kan man få det ungefär 3 gånger per år, eller mer/mindre. Men som sagt, så fort du känner att det sticker till i läppen, applicera anti! Då kan du förhindra att det bryter ut :)

  Hoppas det ger med sig snart!
  Kram!

  Svara
 114. Anonym

  Jag har samma problem, skitjobbigt. Jag använder världens bästa salva som gör att de försvinner på en dag, Vectavir heter den! Grymt

  Svara
 115. L

  Det där är Mun-Herpes. Det ser man på bubblorna. Gå till läkaren och få riktig salva emot det där, för ingen tandkräm och skit som alla skriver hjälper inte det gör det bara sämre! Lovar dig. Jag hade mitt i flera månader innan jag fatta att jag skulle gå till läkaren och få riktigt medicin.
  Good luck sweety!

  Svara
 116. Cassandra

  Munsårsplåster fungerar bra för mig, provade det ganska nyligen. Har haft munherpes hela mitt liv.
  Det sitter så tajt att munsårets röda, inflammerade färg inte syns.
  Plåstrenas substans verkar inte mot själva herpes. De verkar mot inflammationen, och när den försvinner, försvinner såret med den. Rekommenderar verkligen.

  En salva annars är Zovirax. Är lite trögare salva än anti. Och därmed sitter kvar längre på läppen.

  Svara
 117. Linda

  Skit i krämer från apoteket, min mammas kompis är sjuksyster och har herpes ibland, hon använder en slags sprit som heter ”Klorhexidin Fresenius Kabi”, torkar ut på direkten och läkningsprocessen går sjukt mycket fortare, och du dödar bakterierna så det inte sprids, du får en skorpa men du slipper smärtan av blåsan när det utvecklas, testa det om du får det igen nån gång.

  Svara
 118. Julia K

  Jag har haft samma sak och det absolut bästa är compeed munsårsplåster! Spring och köp det så fort du kan. Det syns i princip inget alls och det går över super snabbt utan något fult ärr eller skorpa. Compeed munsårsplåster säger jag bara

  Svara
 119. Sanna

  kolla med vårdcentralen så att det inte är svinkoppor, ser ruskigt likt ut! krya på dig”

  Svara
 120. Claudia

  Riv bort ruvan och sen ta med vacelin eller idomin salva, de brukar funka på mig :)<3

  Svara
 121. Cilla

  Om du pallar smärtan så sprita såret. Gör ont som fan, men tar dör på bakterierna. Jag brukar sprita såret några gånger om dan och sen sätta på munsårsplåster. ONT, men funkar.

  herpes sucks helt enkelt!

  Svara
 122. anna

  Tjena paow! det där är herpes, det ser ut som det som fan iallafall, då kan du inte bara ta något random utskrivet från apoteket, du måste uppsöka läkare och få ett recept på några tabletter och en salva som du sen får hämta ut på apoteket.. och om du nu fått herpes kommer det återkomma så ladda upp med ett lager med medicinen hemma!

  Svara
 123. Hanna

  Såg att någon hade skrivit att detta inte var herpes då man tydligen får munsår ofta då?

  Och nej, såhär behöver det absolut inte vara. Herpes är jättevanligt och ca 70% har det dessvärre. Herpes behöver inte bryta ut, vissa får en ”attack” 1 gång i livet och andra fler, viruset har du dock kvar hela livet. Dock såg detta ganska oskönt ut så försvinner det inte inom någon dag bör du nog traska iväg till en läkare!

  Svara
 124. Angie

  Ser ut som läppinflammation. Det har jag haft två ggr. Har för mig att zovirax funkade :)

  Svara
 125. Hudterapeut..

  Ser verkligen ut som herpes.. Det finns två typer. Munherpes och könsherpes. Man kan få båda typerna både uppe och nere. Vill säga du kan få könsherpes på munnen. De olika typerna heter Herpes simplex 1 och 2. Inget skoj alls att få. Ca 90% av svenska befolkningen har det. Vissa får aldrig problem, andra får. =/ Gå till en läkare så du får hem tabl. så du har hemma och kan börja med i tid nästa gång.. Lycka till..

  Svara
 126. filippaa

  iiiiish, brukar också få aånt! använd compeed! ett plåster för läppen! själva skorpan syns inte och man kan täcka det med lääpstift o göans tillexempel! ;) kram

  Svara
 127. Anonym

  Om munsåret börjat torka och det har bildats som en skorpa så e det bra om du smörjer in med en mjukgörande kräm så att det inte spriker. Om det gör det kan det svida och göra ont och i värsta fall bildas ärr. Hoppas det snart försvinner :)

  Svara
 128. hannah

  det är ju fan äkliga blåsor på resten av munnen också?? Du har sugit av Nemo för mycket, hoe!!

  Svara
 129. .

  det ser ut som typiska herpes utslag , som att de har spridit sig till andra sidan av läppen !Boka tid i din vårdcentral om du vill ha mer info. Herpes kan man ha utan att man vet om det !

  Svara
 130. None

  Ja, liksom många andra har skrivit så pilla INTE bort de!! Jag ärr och det tog 1,5 innan de bleknade en anning! En annan viktigt grej är att ta på salvan med en tops! När jag började göra de så försvann det fortare! Det är mycket bättre och står faktiskt på beskrivningar man får med till munsårssalvor!
  Lycka till!

  Svara
 131. sandra vet

  heej paow ! det där är herper tyvärr,känner igen det där.. när jag får det så blire som små små blåsor i ett litet område på överläppen, och ajajjaj bara man kommer åt det så göre så jävla ont. och ja läppen min sväller också upp sådär precis som din.. munsårsplåster är bara skit,det syns ju att man har det fast reklamen säger att det ska vara ”osynligt” sen lossnar dem jättelätt om man ska äta och dricka osv.. tror jag kört med zovirax ”försvin snabbt med zovirax” fast vete fan om det försvinner så himla snabbt.. en vecka tar det minst iaf..mvh sandra

  Svara
 132. Julia

  Jag får munsår stup i kvarten, särskilt herpes..Det gör skitont och läppen svullnar upp. Jag brukar använda olika salvor och det går ofta bort på drygt 4 dagar om man tar hand om det. Dock försvinner ju inte viruset om du behandlar herpes. Dessutom har ju herpes en tendens att ibland kunna vandra inåt till hjärnan, men no worries, händer väldigt sällan (:

  Svara
 133. Linda

  Jag har såna här munsår/herpes jätte ofta, kanske 3 gånger om året. Du ska ta på en salva som heter zovirax som man kan köpa på apoteket, och då är det över på ungefär 3 dagar. Hoppas det hjälper!

  Svara
 134. kiii

  hahaah du har fan fått klamydia herpes, din äckliga hora. Sén borde du raka dig, fy fan va du e skabbig

  Svara
 135. Ivana

  Jag brukar ha sånt redigt ofta, du tar kräm mot munsår. Sen så låter du det torka ut! Sen så tar du igen, och igen. Tillslut så blir det brunt, asså en skorpa. Sen går de bort av sig själv, detta allt brukar ta minst en vecka eller mer! rör det bara inte med dina händer eller någonting alls, för då blir de värre och stannar längre! :P

  Svara
 136. ida

  Hej Paow ! JAg brukar ha mnsår ungefär min 2-3 gånger per år :/ Tycker det är jätte tråkigt och det gör fruktansvärt ont.. Det jag brukar göra är att smörja på med munsårssalva anti elr vectavir. Sen brukar jag också ha på honung. Ha på honungen någr gåner och det kommer att börja försvinna :) Tycker det är värt att prova iaf ! Ha det bra ;)

  Svara
 137. Anonym

  Det räcker att använda ett lypsyl och på kvällen innan du går o lägger dig så skrubbar du försiktigt på den så ska de ta typ 5-8 dagar innan de försvinner

  Svara
 138. Anonym

  En kompis till mig har fått sån där ! De är herpes isåfaal men de är såt du får när du varit ute i värme så de är inte sån där…vanlig, haha du fattar !

  Svara
 139. oliwia

  det ser lite ut som svinkoppor som jag fick en gång jag var utomlands. Då började det med ett munsår och sen fick jag utslag runt hela munnen så jag inte kunda prata eller äta! Jag ser att du har små blåsor runt på läpparna också, så det kan kanske vara det…

  Svara
 140. Anonym

  étt tips så är munsårsplåster det enda som hjälper så att det inte ska göra ont, iaf för mig och om det är stort är de bara o sätta två plåster. lovar det är de bästa, och det brukar ta några dar, ibland en o en halv vecka :)

  Svara
 141. Anonym

  Herpes kan ta upp till en vecka att läka ja. Men det beror helt på vad du använder för att ta hand om det. Jag själv har herpes flera gånger under knappt en månad och jag använder mig av något som heter ”vectavir” vilket funkar bättre än bäst! Det brukar jag smörja på såret ungefär varannan timma varje dag.

  När herpesen har utvecklats, som i ditt fall lär inte salvan värka på ett tag. Men nästa gång det kliar och nästan kittlar lite på läppen, smörj in så fort du bara kan, varannan timma, så kommer det att vara borta på kanske ett dygn ,om du har tur!

  Svara
 142. Amanda

  Du ska inte fukta det! Tänk på att det är som en sårskorpa och dom försvinner inte då det är fuktigt. Det ska vara torrt :)

  Svara
 143. Anonym

  munsårsplåster är det enda som hjälper mot att det gör ont, och om det är för stort kan du alltid sätta två plåser brevid varandra, det är också de som gör att de syns minst :)

  Svara
 144. Thea

  Hej Paow! Jag har ett tips, har aldrig haft problem med munherpes (eller någon annan herpes för den delen heller)

  Ett tips till dig som fick mitt att försvinna snabbt (jag fösökte allt som anti och massa andra smörjor), Sen en kväll tog jag på HANDSPRIT, yes, det sved som satan i några sekunder, men det dödar ju bakterier och mitt munsår försvann på väldigt kort tid!

  Hoppas du provar!
  Puss

  Svara
 145. Nina

  Absolut bästa du kan göra som gör så att det försvinner är:
  ta en tsk och värm den på spisen, tills den blir jätte varm. sen ska du dutta den på såret lite fort ett par gånger, så torkar den ut dagen efter och det är borta. det gör ju ont men fan det är fett värt. ta en te sked och värm på spisen sen dutta den på såret bara. try it! lovar att det är borta på max 2 dagar!

  Svara
 146. fanny

  Stackarn!
  Det händer mig med någon gång per år, och för mig brukar det hjälpa om jag tar bort skorpan, tvättar rent med klorhexidin som dödar bakterier samt rengör såret och torkar ut, och därefter smörjer med en salva. Skorpan gör att såret håller sig längre, därför är det bra med munsårsplåster då det gör att såret aldrig får en skorpa. Då man smörjar salvan på skorpan kommer det ju aldrig riktigt ”in” till själva såret. Så det är mitt tips, det har alltid fungerat för mig!

  Och vännen kom ihåg, nästan var tredje eller fjärde svensk har herpes, det är ju förkylningsblåsor som uppkommer i samband med virus. Inget konstigt alls! Man känner sig vråläcklig och det gör ont som fa-an men det är egentligen inte värre än en finne i pannan och faktiskt inte alls så äckligt.

  Hoppas det går över snart för dig!

  Svara
 147. Adelina Bonn

  Det brukar komma när man har vart mycket i solen eller temperaturs skillnader. Får det alltid efter jag vart utomlands.

  Ps. Läs min blogg :-)

  Svara
 148. Vera

  Hej paulina!
  Hade precis samma sorts munsår som dig i somras. Då var jag på kreta och jag blev så himla deppig när jag fick det mitt på semestern, det fick mig att ligga och gömma mig under handduken på stranden istället för att sola :( Dessutom hade jag inte bara ett som du, utan över nästan hela underläppen och lite på över. Det gjorde så sjukt ont så jag grät skitmycket! Köpte en salva där på apoteket som fick de att sluta göra ont, men de försvann först efter typ en vecka. Minns inte va den hette men den fanns nog ändå bara där i grekland.
  Kanske känns lite bättre att veta att det är sjukt vanlig med munherpes & att du inte är ensam om de? Kram vera :)

  Svara
 149. johanna

  Haha, det var någon där över som skrev att hon inte skulle dela glas & handduk med Hugo. Men dom pussas väl? Då är väl det minst lika smittsamt? :o

  Svara
 150. linnea

  det där är inte munsår det är en blåsa. man får oftast sånna om man är mycket i solen och inte tar läppsyl på läpparna! min kompis fick det många gånger i somras och eftersom att du har varit utomlands och du skrev att du nästan aldrig tar läppsyl så är det inte så konstigt att du fick en blåsa.
  det tar också typ 2-3 veckor innan dom går bort, min kompis gick nämligen till vårdcentralen och så sa dom och så blev det också. den försvann efter ung. 3 veckor!

  Svara
 151. Anonym

  Hej jag tror det är svinkoppar,om det blir väre rekomderar pencilin. Det hjälprs snabbare än salvan anars kan det ta sin tid.
  Fast det smittas snabbt så. Tvätta det nogrant och rör inte anskitet;-)
  Hoppas du blir bättre:-D

  Svara
 152. Seriös

  Hej alla!

  Jag har haft munherpes och provat med alla möjliga grejer från apoteket och läkare men inget hjälper. Det enda som HJÄLPER är att när du känner en stickande kännsla eller ser att färgen på läpparna förändras så hjälper det att lägga IS på det drabbade såret. Du får inte ta hål eller klia på såret. Isen gör så att svullanden går ner och såret försvinner snabbt. Jag brukar ta mellan 2-4 isbitar och hålla på såret en i taget och låta de smälta. Tro mig det funkar till 100%

  Svara
 153. mi

  jag har herpes och det ser ut som att det kan vara det… men sen så verkar du ha fått små blåsor på andra ställen också, så kolla om det är svinkoppor. jag har haft det också, och de ser ut som herpes men sprider sig fortare och blir ”mer” samt tar längre tid att läka. gå till vårdcentralen.

  Svara
 154. Forbidden

  De dær e ikke godt =S
  plages me de sjøl kun når æ e forkjøla/syk å de kan var opp til 1 og halv uke.
  Å vis du rører mye på de når de e opent me tungen og dereter rundt andre steder på munnen kan de formere sæ.
  Så helst ikke bruk tungen på de la de bare vær :)
  Godt råd og som funke fint når du sjer de gebynne å kom vil du merke øme punkt på leppa og deretter start og bli klompig, dereter påfør middell sånn at de ikke blir så stort og sårt + at de forsvin etter par daga :) lykke til

  Svara
 155. Anonym

  åh stackars dig. om det nu är herpes så kan du ju alltid hoppas på att det inte bryter ut något mer vilket det inte gör i vissa fall. men i vissa fall så får man tillbaka det, och det kan vara ofta.. men tur är ju att det inte smittar när du inte har utslag! anti funkar, och man behöver inte gå till apoteket för att få utskriva tabletter.

  Svara
 156. Jen

  Av alla på jordensbefolkning är ungefär 80% drabbade av herpes. Herpes får man av någon som har det vid samlag eller vid oralsex eller vid bara en puss kan man även få det. Om man har haft samlag/oralsex/pussats med någon som har det så får man det oftast MEN du kanske först märker det efter 5 år att du har det för det bryter inte alltid genast ut efter att du har fått det utan det finns bara inom dej i kroppen. Så den du har fått det av kanske inte vet att den har det om det inte har brytit ut nångång åt den personen. Det är inte något farligt att vara smittad av herpes, det är bara lite äckligt.

  herpes runt munnen heter ”herpes typ 1″

  Den som drabbas av munherpes får munsår med små vätskefyllda blåsor som ofta gör ont. Munsåren läker inom ett par veckor, men viruset försvinner inte från kroppen. Därför kan sjukdomen återkomma, till exempel om du har infektioner som förkylning eller lunginflammation samt vid stress, solning och menstruation. Blåsorna kan också komma utan någon uppenbar orsak.

  Det finns två typer av herpesvirus. Typ 1 är det som vanligen orsakar sår runt munnen. Typ 2 orsakar ofta herpes i underlivet. Båda kan ge besvär även på andra delar av kroppen, exempelvis på fingrar och i ögon.

  Herpesvirus smittar framför allt under utbrott och genom direktkontakt. Munherpes överförs ofta genom kyssar. Om du har oralsex kan herpes i munnen smitta underlivet och tvärtom. Det brukar ta från ett par dagar upp till tre veckor från smittotillfället tills dess att symtomen märks, men många av dem som smittas får aldrig några symtom.

  Redan i 15-årsåldern har ungefär hälften av alla svenskar antikroppar i blodet mot typ 1-virus, vilket innebär att de någon gång har smittats. Ungefär 80 procent av alla vuxna svenskar har antikroppar. Av dessa är det bara en av fem som får återkommande utbrott av munherpes – många människor är smittade utan att veta om det.

  Symtom
  De som smittas för första gången kan få mycket olika symtom. Vanliga symtom är att det bildas munsår i form av vätskefyllda blåsor som gör ont. Ofta blir huden runt blåsorna och slemhinnorna i munnen röd och svullen. Du kan också få ont i halsen, feber, muskelvärk och svullna lymfkörtlar i halsen. Många som smittas får inga besvär över huvud taget.

  Första gången du får ett herpesutbrott kan symtomen finnas kvar i upp till tre veckor. Vid återfall går besvären oftast över på en vecka.

  Förebyggande
  Den som har munherpes ska inte kyssa andra personer eller utföra oralsex. Det är också viktigt att tvätta händerna ofta för att viruset inte ska föras över genom handkontakt. Dela inte bestick, mat eller läppsalvor med andra.

  Egenvård
  För det mesta kräver munherpes ingen behandling. Håll området rent och torrt och undvik täckande smink och liknande.

  Det finns receptfria krämer på apotek som kan ha en viss lindrande effekt. Behandlingen ska påbörjas så tidigt som möjligt efter utbrottet.

  Fråga om råd
  Om du undrar över något kan du dygnet runt fråga en sjuksköterska via internet och få ett personligt svar inom en timme genom att logga in på Vårdguidens e-tjänst Mina vårdkontakter.

  Du kan även dygnet runt prata med en sjuksköterska och få råd, ring Vårdguiden på telefon 08-320 100. De som svarar kan även tala om på vilken vårdcentral du är listad.

  Svara
 157. Jen

  eftersom det är ett virus så försvinner det därför aldrig ur kroppen för det går inte att få bort virus.

  Svara
 158. Micha

  Jag har tack och lov inte herpes, jag har haft ett munsår som knappt gjorde ont och var litet :D
  Det kan vara så att jag är emun mot det, men man får akta sig 85 % av alla vuxna bär på skiten så gå till en doktor och kolla ifall det e herpes! Inte kul om ni får könsherpes XD

  Svara
 159. Malou-olivia

  Hej snäckan!
  Jag har haft munsår si sådär hundra gånger.. men jag brukar ta en nål och ta hål på ”bubblorna” där efter så tar du en toppsy och trycker ut all vätska och sen tar du på anti!
  PUSS

  Svara
 160. Pamela

  JAG HADE ETT FUCKING MUNSÅR PÅ JULAFTON !! -.- Men för mig tog det och brukar ta ca 1 vecka . :)

  Svara
 161. Lou Lullaby

  För mig brukar det ta ca fyra dagar med intensiv behandling med Vectavir/Anti/Zovirax för att bli av med munsåret, och så har det alltid varit, och jag har fått munsår några gånger per år sedan jag var jätte liten så.
  ”Herpes” det låter som värsta grejen i och med att det finns kvar i kroppen hela tiden, men det är inte det. Nästan alla har haft det någon gång eller får det. :)

  Svara
 162. anna

  Hej! Man ser tydligt att det är herpes. gå till läkare så får du aciklovir! du har juh små blåsor o d får man inte av munsår!

  Svara
 163. therese

  Tabletter hjälper inte om man redan fått så det brutit ut… tar typ en vecka innan det lägger sig! =) //har också tabletter….

  Svara
 164. Elin

  det kan vara en svinkoppa ;s OM det är det, var försiktig, det smittas!

  hoppas du blir bättre snart.

  Svara
 165. sara

  Jag har haft herpes hela mitt liv och haft riktigt stora problem med detta eftersom dom blev oerhört stora och fick feber utav dom. Jag fick ca 17 stycken samtidigt och kunde inte äta. Jag kan se att ditt ”munsår” är absolut herpes och inte ett vanligt munsår. Ett bra tips är att du är ren om händerna innan du pillar på de. ett annat tips är att du tvättar händerna innan du går på toa för om du inte gör de så kan du få herpes i könet vilket jag antar inte är så mysigt (har inte fått de där, bara på läppen). Jag tycker att du ska vila så mkt som möjligt eftersom att herpes kan förekomma om man stressar mkt, och det kan bli större om du inte vilar. vectavir är en salva som man kan köpa på apoteket som kostar 100:- den är väldigt bra om man använder den flera gånger dagligen. sedan finns det tabletter som jag använder, men då får du söka upp en läkare som ska kolla på de och sedan godkänna att du behöver. Den är sjukt bra och hjälper enormt mkt och heter aciclovir. Innan jag använde den tog de 1-2 veckor att få bort herpesen men med den tog de ca 3 dagar till 1 vecka. Herpes kommer som sagt ALDRIG att försvinna utan kommer alltid komma tillbaka i jämna omgångar. Du kan kontakta mig om du behöver mera hjälp, tro mig jag har stooor erfarenhet om herpes!

  Svara
 166. IzzI

  Herpes försvinner aldrig men själva såren man får är bara tillfälliga. Munherpes smittar inte utan sår. Men när såren kommer (i det här fallet) smittar det. Men munsår smittar bara vid direktkontakt. Innan munsåret läker torkar det in eller bildas en sårskorpa alternativt går sönder. Och detta kan gå på en eller flera veckor. Om det kvarstår längre än 3 veckor ska man besöka läkare.

  Svara
 167. johanna

  du ska använda locobase repair på det där. Tar bort det onda och hjälper läkningen. tro mig det funkar, har också det där..

  Svara
 168. johanna

  Jag har också munherpes. har provat ALLT som går att prova. och det enda som hjälper är Locobase Repair. Det gör så att det inte gör ont, plus att den hjälper läkningen. finns på apoteket. TÄNK på att smörja in dina läppar med solskydd, eller fukt när du solar och när det är kallt! det är då mina sår kommer fram iaf

  Svara
 169. Anonym

  Jag brukar få det med…fast kanske en gång in månaden! För mig tar det ungefär 2 veckor för att få det helt fint…det suger…dom där plåsterna gör bara att munsåret åker med när man tar bort det..rekommenderar bara det om man tkr det e obehagligt och känna skorpan eller blåsan

  Svara
 170. Jen

  Jag har munsår rätt ofta, ser precis ut sådär. Jag brukar sticka hål på blåsorna sen sätta på tandkräm under natten, det torkar ut såret.

  Svara
 171. Malla

  kan lätt vara herpes.. men som sagt så är viruset alltid kvar i kroppen men utbrott behöver man inte ens få, och de finns två typer ( typ 1 och typ 2 herpes ) typ 1 är munsår och typ 2 är genital herpes, alltså könssjukdomen och den kan man även få på munnen och i svalget

  Svara
 172. Millan

  Smörj med Anti och ta det lugnt, stressa inte! Det gör bara saken värre. Jag får alltid munsår då jag är superstressad eller jättenervös inför något. Sjukt jobbigt.. Mot att det gör sjukt ont, sticker och kliar brukar jag smeta på Emla, sån där bedövningssalva de har på sjukhusen, funkar skitbra :D

  Svara
 173. sophie

  men hallå anti ger ingen effekt när det redan har blivit ett munsår. anti är till för att man ska ta innan munsåret har kommit fram, så det förhindrar. så det är inte lönt att dränka läppen med det. jag vet att du skrev att du inte kunde ha munsår plåster, men jag hade samma problem som du att halva min täpp var svullen, men så tog jag bara 2 plåster istället för ett, och mitt gick bort efter två dagar, jag tyckte det hjälpte superbra, kanske ska ge det ett ett försök. bara ett tips.
  hoppas att det blir bättre. kram

  Svara
 174. Anonym

  både svinkopper och herpes kommer tillbaka om man ser rätt på bilden så ser det ut som om du har små blåser på resten utav läpparna?
  om du även har blåsor I munnen så kan det vara herpes…
  Du kan även få munsår pga tungpiercing

  Svara
 175. lina

  Många har ju ingen aning om vad herpes är.. Herpes föds man inte med men otroligt många bär på viruset utan att veta om det. Det finns två olika typer av herpes, typ 1 som är munsår och typ 2 som är könsherpes. Typ ett kan smitta till underlivet genom oralsex men det kan inte smitta från underliv till mun. Herpesviruset dör snabbt utanför kroppen så risken att smitta via glas osv är pytteliten. Det gäller bara att inte kyssas och utföra oralsex! :)

  Svara
 176. Nellie

  Det är inte konstigt om vissa av er tycker att det ser ut som svinkoppor, svinkopporär nämligenen en typ av herpes. Gå till läkaren och fråga efter valaciclovir, be om den starkaste dosen somofta används till könsherpes och svinkoppor. Fungerar susen för mig, borta på ca 8 dagar:) tänk på att det smittar även några dagar efter att såret läkt och inte ”syns”.

  Sen så kan jag fylla i med att det inte vore konstigt om hugo har det heller, för 1/3 har viruset i kroppen men blåsorna bryter inte ut på alla eftersom man då bildat antikroppar från närman är liten.

  Svara
 177. Anonym

  är du säker på att du inte är döende…?
  med det där munsåret borde du vara det….

  Svara
 178. JÄNNIFÄÄR!

  jag tror att det är munherpes, för sådär hade jag också förut, jag gick till hälsocentralen och fick reda på att det var munherpes, men det gick över. Men den där kärringen på hälsocentralen sa att om man har haft det en gång, så kmmer det att komma tillbaka

  Svara
 179. julia

  Jag har haft munsår i hela mitt liv och är 19 år nu! Har testat allt ifrån tabletter till salvor, (anti är sämst när du har fått en blåsa) men det som har passat mig bäst är munsårsplåster! Det är de bästa! Även om du har stora blåsor så funkar det, sätt dit två bredvid varandra. Men se till att du spänner plåstret hårt att det inte kommer in någon luft liksom!

  Svara
 180. Sara - Ensamstående mamma

  Jag brukar också få munsår, speciellt när jag är stressad.. men nu är det några månader sen. Men jag kan verkligen rekommendera tea tree olja, smörj på oljan så fort du börjar känna att det sticker och ömmar i läppen, alltså innan själva blåsan kommer. Och smörj sen med oljan, och ha tandkräm under natten för att torka ut blåsan/såret.

  Svara
 181. Josseling

  Paow! Prova Carmex, funkar skitbra! Det är ett slags läppbalsam och ”anti-munsår” i ett. Du hittar det på Apoteket eller i en större ICA-butik :)

  Svara
 182. jajagäranonymsooorry

  Ser enligt mig ut att vara ett extremt fall av herpes typ 1. TA DET LUNGT! 80% av sveriges befolkning bär på det bara att alla inte utvecklar det. Chansen att du smittar någon som alltså väldigt liten om du inte grovhånglar med någon mitt under ”utbrottet”, vilket jag misstänker att du inte gör eftersom det gör så jävla ont. SKulle du någon gång ”smitta” någon, så är chansen rätt liten att det faktiskt kommer från dig, med tanke på att 8/10 personer redan har det. Prata med en läkare och prova på medicin mot det. Äter valtrex mot herpes typ 1 (munherpes) som jag har lyckats fått i fittan. TOPPENBRA!

  Svara

Skriv en kommentar

 • (Kommer ej att publiceras)